Pečený králík a k němu knedlík (Tátuv knedlIk). Jídlo, která zvládne i táta, ale ne na poslední chvíli.
Nejlépe naložit přes noc a po té aspoň 2 hodiny péct.
1) Na kolečka nakrájenou cibulí a na plátky krájeným zázvorem vysteleme dno pekáčku. (Já beru keramickou pečící misku.)
2) Ze soli, dodatku a sušeného (případně umletého) koření si vytvoříme směsici. Tou ošetříme masíčko.A to zase naklademe do vystlaného pekáčku.
3) Vezmněme si půllitrovou nádobu! Ve víně, spolu s pravdou a žalem, rozpustíme Masox a med (nejlépe zahřát), přidáme hořčice, citronovou šťávu a přišprnkneme trošku smetánky. Řádně promícháme. Tím vším rozloženého zajce zalijeme.
4) Obsah pekáčku obložíme a proložíme slaninou a špíčkem, aby masíčko nebylo vysušené, v rovníkové oblasti na polovic překrojenou palicí česneku a snítkami bylin zelených, aby nám to pěkně ovonělo.
5) Pekáček přikryjeme, lze použít i aluminiovou fólii, šupneme přes noc do lednice odpočívat.
6) Pečeme asi 2 hodiny při 180 °C, v poslední fázi, když dám vařit Tátuv knedlIk (toť vhodná příloha), peču odkryté.
Tak hodně štěstí, dobrou chuť, měňte dle chuti a možností!
ZpětTisk
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.