Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Šveskové c...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Šveskové chutnej

Ideální proprietka k masíčku je naše Švestkové chutnej (čatný, chutney). Lze ho používat přímo tak jak je, lze ho s výhodou použít k výrobě omáčičky.

Suroviny

  • vypeckované švestky
     
    2 kg
  • cukr
     
    0.5 kg
  • sůl
     
    1 lžička
  • zázvor mletý
     
    2 lžičky
  • pálííí (čili čili chilli)
     
    ½ lžičky
  • skořice
     
    2 lžičky
  • muškátový oříšek strouhaný
     
    ½ lžičky
  • estragon
     
    ½ lžičky
  • hřebíček
     
    10 ks
  • kardamon
     
    2 ks
  • badyán
     
    1 ks
  • víno
     
    ¼ l
  • slivovice
     
    přiměřeně

Postup

Všechno (krom slivovice) dáme do hrnce a pozvolna a dlouho vaříme a vaříme a redukujeme. Když je to tak akorát, přidáme slivovici.

Je z toho asi 7 skleniček od přesnídávky.

ZpětTisk

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi