Jedná se o tradiční italský dezert, který se doslova rozplývá na jazyku. Přípravou patří k těm nejsnadnějším dezertů a jistě jej zvládne každý začátečník. Hlavní ingredienci by mělo tvořit mascarpone - jemný krémový čerstvý sýr.
Nejprve si uvaříme silnou kávu, kterou necháme vychladit. Žloutky oddělíme od bílku a smícháme s cukrem. Ve vodní lázní následně důkladně mícháme žloutky s cukrem do pěny. Z bílku vyšleháme sníh. Až krém mírně vychladne, přimícháme mascarpone a sníh z bílků. Nakonec jemně zapracujeme ze smetany vyšlehanou šlehačku. Přichystáme si skleněnou nádobu (cca 20 × 30 cm) a na dno klademe cukrářské piškoty, které jsme namočili do kávy s rumem. Na vrstvu piškot dáme první polovinu krému. Na to opět naskládáme piškoty namočené v kávě s rumem a navrch dáme druhou polovinu krému. Uhladíme a povrch posypeme kakaem. Dáme ztuhnou do ledničky - nejlépe přes noc.
ZpětTiskI vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.