Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Malinový c...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Malinový cheesecake

malinovy-cheesecake

Cheesecake je oblíbený americký dezert, který existuje v nesčetně mnoho podobách - může být pečený či jen chlazený, tradiční z mascarpone nebo odlehčený z tvarohu či ricotty, čokoládový či ovocný. Tento recept přináší odlehčenou verzi s malinovou vrstvou na povrchu.

Korpus

  • sušenky BeBe
     
    250 g (2 balení)
  • máslo
     
    100 g

Těsto

  • tvaroh
     
    500 g
  • ricotta
     
    150 g
  • zakysaná smetana
     
    trochu
  • vajíčka
     
    3
  • smetana ke šlehání
     
    3/4 kelímku
  • vanilkovýý ckr
     
    1 balíček
  • třtinový cukr
     
    150 g
  • citronová šťáva
     
    trochu
  • maliny
     
    odhadem

Postup

Sušenky rozdrtíme v mixéru (nebo pomocí válečku na těsto), poté smícháme s rozpuštěným máslem a důkladně upěchujeme do pečícím papírem vystlané dortové formy. Dáme zapéct do trouby předehřáté na 180°C asi na 10 minut, poté dáme vychladit do ledničky.

Na krém si nejprve smícháme tvaroh, ricottu, cukr, vajíčka a zakysanou smetanu a smetanu na šlehání. Přidáme citronovou šťávu. Polovinu těsta vlijeme do formy na sušenkovou vrstvu. Druhou polovinu použijeme na malinovou vrstvu. Tu uděláme tak, že namixujeme polovinu těsta s malinami a přecedíme přes sítko, abychom v krému neměli semínka z malin. Druhý krém nalijeme na první vrstvu. Cheesecake dáme péct alespoň na 45 minut do trouby předehřáté na 160°C. Dospodu trouby dáme nádobu (vyšší plech) s vodou, abychom vytvořili vodní lázeň. Poté troubu zeslabíme na 130°C a pečeme dalších 15 minut. Po upečení můžeme nechat cheesecake ještě nějakou dobu v pootevřené vypnuté troubě. Následně dáme vychladit do ledničky.

ZpětTisk

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi