Citronová bábovka je vynikající variantou z mnoha dalších druhů bábovek. Od ostatních ale vyniká svou vláčností a navíc je neskutečně dobrá.
Troubu předehřejeme na 200°C. Rozšleháme dohromady máslo a cukr dohladka a potom přidáme vejce. Přimícháme mouku a kůru z citronů. Těsto nalijeme do předem vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečeme dokud špejle, kterou vpíchneme do těsta, po vyndání nebude čistá. Horký koláč několikrát propíchneme špejlí či vidličkou a necháme ho chvíli vychladnout. Zatím smícháme cukr s citronovou šťávou a potom jí polijeme koláč. Šťáva se vsákne a cukr udělá hezký křupavý povrch.
ZpětTiskI vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.