Cheesecake zná v dnešní době už snad každý. Nejčastěji si představíme sušenkový základ a bílou vrstvu z "cream cheese". Existuje nespočet variant této dobroty a tento recept představuje velice zdařilou alternativu tradičního cheesecaku. Ocení jeje hlavně milovníci kávy a čokolády.
Nejprve si předehřejme troubu na 160°. Kakaové sušenky rozdrtíme v mixéru nebo pomocí válečku. Smícháme s rozpuštěným máslem a napěchujeme na dno dortové formy (možno vyložit pečícím papírem). Sušenkovou směs důkladně vtlačíme. Dáme zapéct do trouby asi na 8-10 min. Mezitím uvaříme silné espresso a necháme vychladnout. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Lučinu smícháme s cukrem a vajíčky. Přidáme dvě vrchovaté lžíce kakaa a vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Pro extra kávovou chuť můžeme přidat ještě vrchovatou lžičku zrnkové kávy. Nakonec přilijeme vychladlou kávu a důkladně promícháme. Náplň nalijeme do formy na sušenkovou vrstvu a dáme péct. Pečeme aspoň 50 min při cca 160°C[2], poté teplotu mírně ztlumíme a pečeme dalších 15 minut. Po vypnutí trouby lze cheesecake nechat ještě chvíli odpočívat ve vyhřáté a pootevřené troubě. Nakonec dáme ztuhnout do ledničky nejlépe přes noc.
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.