Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Kávový che...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Kávový cheesecake

kavovy-cheesecake

Cheesecake zná v dnešní době už snad každý. Nejčastěji si představíme sušenkový základ a bílou vrstvu z "cream cheese". Existuje nespočet variant této dobroty a tento recept představuje velice zdařilou alternativu tradičního cheesecaku. Ocení jeje hlavně milovníci kávy a čokolády.

Intredience

  • kakaové sušenky - BeBe
     
    2 balení (200 g)
  • rozpuštěné máslo
     
    4 lžíce
  • vejce
     
    4
  • cukr třtinový
     
    80 g
  • čokoláda
     
    200 g (možno i méně)
  • silné espresso
     
    šálek
  • instantní káva
     
    1 lžička
  • kakao
     
    2 lžíce
  • lučina či jiný krémový sýr[1]
     
    500 g
  • kakao na posypání
     
    nepovinné

Postup

Nejprve si předehřejme troubu na 160°. Kakaové sušenky rozdrtíme v mixéru nebo pomocí válečku. Smícháme s rozpuštěným máslem a napěchujeme na dno dortové formy (možno vyložit pečícím papírem). Sušenkovou směs důkladně vtlačíme. Dáme zapéct do trouby asi na 8-10 min. Mezitím uvaříme silné espresso a necháme vychladnout. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Lučinu smícháme s cukrem a vajíčky. Přidáme dvě vrchovaté lžíce kakaa a vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Pro extra kávovou chuť můžeme přidat ještě vrchovatou lžičku zrnkové kávy. Nakonec přilijeme vychladlou kávu a důkladně promícháme. Náplň nalijeme do formy na sušenkovou vrstvu a dáme péct. Pečeme aspoň 50 min při cca 160°C[2], poté teplotu mírně ztlumíme a pečeme dalších 15 minut. Po vypnutí trouby lze cheesecake nechat ještě chvíli odpočívat ve vyhřáté a pootevřené troubě. Nakonec dáme ztuhnout do ledničky nejlépe přes noc.

Poznámky:

  1. můžeme použít i ricottu, mascarpone nebo tvaroh
  2. Na spodek trouby dávám plech s vodou
ZpětTisk

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi