Třešňový koláč se stopou skořice je vhodným receptem v době, kdy je hodně třešní, protože jinak je sezobou špačci a to přece nikdo nechce.
Troubu předehřejeme na 200°C, dortovou formu (průměr 20 cm) vymažeme a vysypeme moukou. Do misky nasypeme mouku, skořici a cukr, doprostřed uděláme důlek a přidáme vejce, mléko a rozpuštěné máslo, ušleháme šlehačem. Těsto rovnoměrně rozprostřeme do formy a navrch pokládáme vypeckované a omyté třešně. Na drobení smícháme mouku, skořici, cukr a kousky másla v misce a uděláme z těsta drobky. Drobením posypeme koláč a dáme ho péct na 45 min i víc.
ZpětTiskI vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.