U nás doma nazýváme rizotem pokrm, pro který by byl příhodnější název rýžový nákyp naslano. Společným znakem našeho a pravého italského rizota je pravděpodobně jen rýže. To nic nemění na tom, abychom si tento výborný obídek nepřipravili.
Rýži několikrát propláchneme a uvaříme v osolené a kurkumou ochucené vodě v rýžovaru. Hlívu omyjeme, pokrájíme a smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou,prolisovaným česnekem a orestujeme na pánvičce. Směs ochutíme kari kořením, sladkou paprikou a chilli kořením. Hlívu je potřeba podusit, aby byla měkká (může trochu podlít vodou nebo vínem). Nakonec přimícháme hrášek a rozinky. Uvařenou rýži vložíme do vymazané zapékací skleněné mísy, navrch dáme hlívovou směs a celé polijeme rozšlehaným vajíčkem smíchaným s nastrouhaným sýrem. Celé dáme na chvíli zapéct do trouby.
ZpětTiskI vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.