Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Hlívové ri...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Hlívové rizoto

hlivove-rizoto

U nás doma nazýváme rizotem pokrm, pro který by byl příhodnější název rýžový nákyp naslano. Společným znakem našeho a pravého italského rizota je pravděpodobně jen rýže. To nic nemění na tom, abychom si tento výborný obídek nepřipravili.

Ingredience

  • rýže
     
    100 g
  • hlíva
     
    odhadem
  • česnek
     
    1 stroužek
  • cibulka
     
    1 menší
  • kari
     
    odhadem
  • kurkuma
     
    trošku
  • sladká paprika
     
    trošku
  • chilli
     
    malá špetka
  • sůl
     
    trochu
  • sýr eidam nebo parmazán
     
    na posypání
  • vejce
     
    1
  • sterilizovaný hrášek
     
    hrstka
  • rozinky
     
    hrstka

Rýži několikrát propláchneme a uvaříme v osolené a kurkumou ochucené vodě v rýžovaru. Hlívu omyjeme, pokrájíme a smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou,prolisovaným česnekem a orestujeme na pánvičce. Směs ochutíme kari kořením, sladkou paprikou a chilli kořením. Hlívu je potřeba podusit, aby byla měkká (může trochu podlít vodou nebo vínem). Nakonec přimícháme hrášek a rozinky. Uvařenou rýži vložíme do vymazané zapékací skleněné mísy, navrch dáme hlívovou směs a celé polijeme rozšlehaným vajíčkem smíchaným s nastrouhaným sýrem. Celé dáme na chvíli zapéct do trouby.

ZpětTisk

86%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 1), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi