Máte rádi kari, vepřové a houby? Potom zkuste tento recept. Kari je tradiční orientální směs založená na kurkumě, koriandru a římském kmínu, která se vyznačuje nasládle kořeněnou chutí a výrazně žlutou barvou. Nasládlou chuť hřebíčku a muškátového květu doplňuje osvěžující zázvor a štiplavé chilli, typickou barvu dodává kurkuma.
Naklepané plátky můžeme rozčtvrtit, osolíme a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na prstýnky, přidáme plátky žampionů a zaprášíme moukou. Přidáme maso, směs podlijeme vodou a dusíme asi 15 minut, dokud maso nezměkne (v troubě déle). Na závěr přidáme víno, smetanu, kari a ještě krátce podusíme. Podáváme s rýží přelitou omáčkou.
ZpětTiskI vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.