Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Veprové ko...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Vepřové kostky s kari a žampiony

veprove-kostky-s-kari-a-zampiony

Máte rádi kari, vepřové a houby? Potom zkuste tento recept. Kari je tradiční orientální směs založená na kurkumě, koriandru a římském kmínu, která se vyznačuje nasládle kořeněnou chutí a výrazně žlutou barvou. Nasládlou chuť hřebíčku a muškátového květu doplňuje osvěžující zázvor a štiplavé chilli, typickou barvu dodává kurkuma.

Ingredience

  • vepřové maso
     
    4 plátky (kotlety)
  • olej
     
    3 lžíce
  • cibule
     
    1
  • žampiony
     
    200 g
  • hladká mouka
     
    1 lžíce
  • voda
     
    100 ml
  • bílé víno
     
    100 ml
  • smetana ke šlehání
     
    100 ml
  • směs Kari
     
    1 lžíce
  • sůl
     
    odhadem

Postup

Naklepané plátky můžeme rozčtvrtit, osolíme a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na prstýnky, přidáme plátky žampionů a zaprášíme moukou. Přidáme maso, směs podlijeme vodou a dusíme asi 15 minut, dokud maso nezměkne (v troubě déle). Na závěr přidáme víno, smetanu, kari a ještě krátce podusíme. Podáváme s rýží přelitou omáčkou.

ZpětTisk

88%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 3), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi