Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Španelský ...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Španělský ptáček z králíka

spanelsky-ptacek-z-kralika

Španělský ptáček je oblíbené české jídlo z hovězího masa. Tento recept přináší alternativu v podobě zadních králičích stehen. Hovězí maso je čím dál tím dražší, proto je králičí maso (alespoň pro chovatele králíků), výborným řešením. Opravdová dobrota!

Ingredience

  • vykostěná zadní stehna z králíka
     
    4
  • sůl a pepř
     
    trochu
  • hořčice
     
    na potření
  • cibule
     
    2
  • hladká mouka
     
    na obalení
  • olej
     
    na osmahnutí cibulky a masa
  • dodatek
     
    trochu
  • masox
     
    3/4
  • sterilované okurky
     
    6
  • klobása
     
    1-2
  • vajíčka
     
    3
  • rýže
     
    jako příloha

Postup

Vykostěná zadní stehna naklepeme, osolíme a opepříme. Hořčicí potřené plátky poklademe plátky klobásy, okurky a vajíčka, zabalíme pomocí nitě. Závitky obalíme v hladké mouce a osmahneme v pánvi a potom dáme do papinova hrnce. Dále osmahneme v pánvi cibulku, zalijeme vodou a přilijeme do papinova hrnce k ptáčkům. Dochutíme masoxem a dodatkem. V tlakovém hrnci vaříme asi tři čtvrtě hodiny. Ptáčky vyndáme a omáčku zahustíme[1] a opět přidáme ptáčky. Podáváme s vařenou rýží.

Poznámky:

  1. do plecháčku dáme trochu vody, přidáme 1 a půl lžíce hladké a polohrubé mouky
ZpětTisk

90%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 1), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi