Španělský ptáček je oblíbené české jídlo z hovězího masa. Tento recept přináší alternativu v podobě zadních králičích stehen. Hovězí maso je čím dál tím dražší, proto je králičí maso (alespoň pro chovatele králíků), výborným řešením. Opravdová dobrota!
Vykostěná zadní stehna naklepeme, osolíme a opepříme. Hořčicí potřené plátky poklademe plátky klobásy, okurky a vajíčka, zabalíme pomocí nitě. Závitky obalíme v hladké mouce a osmahneme v pánvi a potom dáme do papinova hrnce. Dále osmahneme v pánvi cibulku, zalijeme vodou a přilijeme do papinova hrnce k ptáčkům. Dochutíme masoxem a dodatkem. V tlakovém hrnci vaříme asi tři čtvrtě hodiny. Ptáčky vyndáme a omáčku zahustíme[1] a opět přidáme ptáčky. Podáváme s vařenou rýží.
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.