Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Špagety a ...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Špagety a la Lucii

spagety-a-la-lucii

Špagety patří v naší rodině asi k nejoblíbenějším těstovinám. Naplácat na ně můžete prakticky cokoli. K typicky připravovaným špagetům nepochybně patří rajčátka, rajčatový protlak a strouhaný sýr na vrch. Já do omáčky dávám všechno možné i nemožné.

Ingredience

  • špagety
     
    400 g
  • olivový olej
     
    pár kapek
  • sůl
     
    1 lžíce
  • olivový olej
     
    trošku
  • cibule
     
    1
  • paprika
     
    1 menší
  • rajčata
     
    odhadem
  • houby
     
    nepovinné
  • klobása
     
    1
  • hořčice
     
    1 lžička
  • med
     
    1 lžička
  • sušená bazalka a oregáno
     
    trochu
  • rajský protlak
     
    2
  • čerstvá bazalka
     
    pár lístků
  • sýr Eidam
     
    200 g

Postup

Do většího hrnce nalijeme do 3/4 vodu, osolíme, přidáme trošku olivového oleje a přivedeme k varu. Až se voda začne vařit přidáme špagety, promícháme, aby se neslepili a vaříme je al dente 8 minut. Než se špagety uvaří, připravíme si směs. Nejprve na trošce olivového oleje osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, potom přidáme pokrájenou klobásku a papriku a dusíme. Po chvíli dáme dusit i rajčata. Dále ochutíme hořčicí, medem, kořením a promícháme. Nakonec přimícháme rajčatový protlak a čerstvou bazalku. Uvařené špagety scedíme, rozdělíme na 4 porce, navrch polijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.

ZpětTisk

89%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 2), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi