Špagety patří v naší rodině asi k nejoblíbenějším těstovinám. Naplácat na ně můžete prakticky cokoli. K typicky připravovaným špagetům nepochybně patří rajčátka, rajčatový protlak a strouhaný sýr na vrch. Já do omáčky dávám všechno možné i nemožné.
Do většího hrnce nalijeme do 3/4 vodu, osolíme, přidáme trošku olivového oleje a přivedeme k varu. Až se voda začne vařit přidáme špagety, promícháme, aby se neslepili a vaříme je al dente 8 minut. Než se špagety uvaří, připravíme si směs. Nejprve na trošce olivového oleje osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, potom přidáme pokrájenou klobásku a papriku a dusíme. Po chvíli dáme dusit i rajčata. Dále ochutíme hořčicí, medem, kořením a promícháme. Nakonec přimícháme rajčatový protlak a čerstvou bazalku. Uvařené špagety scedíme, rozdělíme na 4 porce, navrch polijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.
ZpětTiskI vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.