Losos je velmi chutná a v dnešní době čím dál tím více oblíbená ryba s charakteristickou lososovou barvou. Losos se dá připravovat na nespočet způsobů.
Pokud máme zmražený lososový filet, předem ho vyndáme a necháme rozmrazit. Lososa osušíme ubrouskem či utěrkou a odstraníme kůži. Osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Rozpuštěné máslo smícháme s medem a hořčicí. Do olivovým olejem vymazaného pekáčku vložíme lososa, polijeme marinádou, posypeme strouhankou a ořechy. Lososa pečeme 15 - 20 minut při 200°C. Jako příloha se hodí opečené bagetky s bylinkovým máslem (máslo s bazalkou a prolisovaným česnekem).
ZpětTiskI vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.