Je léto a nevíte co s třešněmi? Neváhejte a zkuste tento netradično-tradiční recept. Kuřecí maso s nádechem provensálského koření, lahodná třešňová omáčka a opečené brambory s bazalkou.
Nejdříve si omyjeme třešně a pokrájíme je na čtvrtinky (kdo má radši větší kousky, může jen na poloviny). Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, posolíme, posypeme je provensálským kořením, pokapeme olejem a worcesterovou omáčkou, potom promícháme. Směs necháme chvíli odležet. Před smažením zaprášíme hladkou moukou a promícháme. Poté ji vložíme do hlubší nepřilnavé pánve a asi 10 minut restujeme. Hotové maso vyjmeme z pánve, dáme stranou a do pánve vsypeme třešně, poprášíme paprikou a chvilku mícháme. Pak přidáme zakysanou smetanu a rovněž můžeme přidat trochu vína.
ZpětTiskI vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.