Beránek, ať už ořechy či sušeným ovocem, tmavou či bílou čokoládovou polevou, s cukrem či bez cukru, z piškotového těsta nebo a la biskupský, neodmyslitelně patří k Velikonocům a neměl by chybět na žádném stole.
Změklý nakrájený tuk (máslo) třeme chvíli s cukrem a pak za stálého tření postupně přidáváme žloutky a třeme do pěny. Přidáme sníh ušlehaný z bílků, sušené ovoce, nasekané mandle nebo jiné ořechy, čokoládu nakrájenou na kostičky a po částech vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a mléko. Těsto na plníme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Beránka pečeme v troubě předehřáté na 175°C asi 60 minut. Po upečení ho necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme. Beránka polijeme čokoládovou polevou.
ZpětTiskI vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.