Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Biskupský ...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Biskupský velikonoční beránek

biskupsky-velikonocni-beranek

Beránek, ať už ořechy či sušeným ovocem, tmavou či bílou čokoládovou polevou, s cukrem či bez cukru, z piškotového těsta nebo a la biskupský, neodmyslitelně patří k Velikonocům a neměl by chybět na žádném stole.

Těsto

  • rostlinný tuk
     
    120 g
  • moučkový cukr
     
    150 g
  • vejce
     
    4
  • směs sušeného ovoce
     
    100 g
  • mandle nebo jiné ořechy
     
    50 g
  • hořká čokoláda
     
    3 řádky
  • polohrubá mouka
     
    200 g
  • kypřící prášek
     
    1 balíček
  • mléko
     
    200 ml
  • bílá a tmavá čokoládová poleva
     
    2

Postup

Změklý nakrájený tuk (máslo) třeme chvíli s cukrem a pak za stálého tření postupně přidáváme žloutky a třeme do pěny. Přidáme sníh ušlehaný z bílků, sušené ovoce, nasekané mandle nebo jiné ořechy, čokoládu nakrájenou na kostičky a po částech vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a mléko. Těsto na plníme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Beránka pečeme v troubě předehřáté na 175°C asi 60 minut. Po upečení ho necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme. Beránka polijeme čokoládovou polevou.

ZpětTisk

76%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 1), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi