Další varianta oblíbeného koláče z lineckého těsta, tentokráte s hruškami, mascaponovým krémem a ořechy s medem. Opravdu lahodné.
Do misky prosejeme mouku, přidáme cukr, máslo, žloutek, citronovou kůru a vodu a důkladně propracujeme na hladké těsto. Takto vytvořené těsto dáme vložíme do sáčku a dáme na půl hodiny ztuhnout do lednice.
Troubu si předehřejeme na 190°. Těsto na pomoučeném vále vyválíme do kulatého tvaru a potom plát vložíme do formy. Formu s těstem vyložíme pečícím papírem a navrch nasypeme třeba hrách (pouze pro zatížení těsta během pečení, aby se nevytvořily bubliny). Pečeme asi 15 minut.
Mezitím si připravíme krém. Mascarpone smícháme s cukrem, šťávou z citronu a vajíčkem. Krém naneseme na vychladlý korpus a navrch dáme nakrájené a oloupané hrušky (tvary dle libosti). Celé to posypeme na hrubo nasekanými ořechy a zakápneme tekutým medem. Pečeme při 170° zhruba 45 minut nebo až to chytne zlatavou barvu.
ZpětTisk
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Katka:
Výborný moučník.22. Září 2015, 10:36 reagovat