Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Lahodný hr...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Lahodný hruškový koláč s mascarpone

lahodny-hruskovy-kolac-s-mascarpone

Další varianta oblíbeného koláče z lineckého těsta, tentokráte s hruškami, mascaponovým krémem a ořechy s medem. Opravdu lahodné.

Ingredience

  • hladká mouka
     
    160 g
  • cukr krupice
     
    50 g
  • kůra z citronu
     
    1 citron
  • máslo
     
    60 g
  • žloutek
     
    1
  • voda
     
    3 lžíce

Náplň

  • mascarpone
     
    200 g
  • cukr krupice
     
    45 g
  • vanilkový cukr
     
    půl lžičky
  • vejce
     
    1
  • šťáva z citronu
     
    1 citron
  • hrušky
     
    3-4
  • nasekané ořechy
     
    hrstka
  • tekutý med
     
    1 lžíce

Postup

Do misky prosejeme mouku, přidáme cukr, máslo, žloutek, citronovou kůru a vodu a důkladně propracujeme na hladké těsto. Takto vytvořené těsto dáme vložíme do sáčku a dáme na půl hodiny ztuhnout do lednice.

Troubu si předehřejeme na 190°. Těsto na pomoučeném vále vyválíme do kulatého tvaru a potom plát vložíme do formy. Formu s těstem vyložíme pečícím papírem a navrch nasypeme třeba hrách (pouze pro zatížení těsta během pečení, aby se nevytvořily bubliny). Pečeme asi 15 minut.

Mezitím si připravíme krém. Mascarpone smícháme s cukrem, šťávou z citronu a vajíčkem. Krém naneseme na vychladlý korpus a navrch dáme nakrájené a oloupané hrušky (tvary dle libosti). Celé to posypeme na hrubo nasekanými ořechy a zakápneme tekutým medem. Pečeme při 170° zhruba 45 minut nebo až to chytne zlatavou barvu.

ZpětTisk

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Portrét

Katka:

Výborný moučník.22. Září 2015, 10:36 reagovat
spodek
2013 © Neqilidi