Apple pie je tradičním dezertem v Británii a severní Americe. Základ tvoří těsto podobné lineckému a hlavní ingrediencí náplně jsou jablka (jak již napovídá samotný název). Co dalšího přidáte do náplně, je už na každém z vás. Můžete ale vyzkoušet tento recept.
Mouku smícháme s máslem, cukrem a solí. Přilijeme vodu, abychom těsto dobře propracovali. Těsto vyválíme a natlačíme do formy na koláč, uložíme na 1 až 2 hodiny do ledničky. Jablka oloupeme a nakrájíme ne tenké půlměsíčky, které můžeme trochu pokapat citronovou šťávou. Do formy s těstem koncentricky vyskládáme plátky jablek. Dáme péct při 200°C na 30 minut. Mezitím si připravíme pudink podle návodu na zadní straně balíčku. Upečený koláč posypeme skořicí a navrch nalijeme připravený pudink a zasypeme sušenými brusinkami. Pečeme ještě aspoň 15 minut, než nám pudink ztuhne. Koláč dáme vychladnout a poté servírujeme.
Mezitím se vrhneme na pudink. Do hrnce nasypeme dvě lžice cukru a přidáme nakrájený vanilkový lusk. Chvíli zahříváme, přilijeme ¼ litru mléka a prohříváme až do uvolnění vanilkového aroma. Zbylé mléko smícháme s 50 g kukuřičného škrobu. Z hrnce vyjmeme kousky vanilkového lusku a přilijeme do něho směs mléka a škrobu. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Poté do pudinku vmícháme rozšlehaný žloutek a ještě chvíli povaříme.
Po půl hodině pečení pekáč s jablky posypeme skořicí, rovnoměrně na něj nalijeme pudink, zdobíme sušenými brusinkami a umístíme ještě na 10–15 minut do trouby, až pudink ztuhne. Pak vyjmeme, necháme vychladnout a servírujeme.
ZpětTiskI vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.