Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Buchty

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Buchty

buchty

Buchty by měla umět udělat každá správná česká hospodyňka a ačkoliv z nich má poměrně dost žen strach, není to nic těžkého. Buchty můžeme plnit povidly, mákem, tvarohem, rebarborou (doporučuji), borůvkami, švestkami atd... Prostě co máte rádi.

Těsto

  • hladká mouka
     
    700 g
  • polohrubá mouka
     
    300 g
  • cukr
     
    100 g
  • tuk
     
    100 g
  • vejce
     
    2
  • droždí
     
    42 g
  • sůl
     
    10 g
  • mléko
     
    1/2 l
  • citronová kůra
     
    trochu
  • vanilkový cukr
     
    trochu

Postup

V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka na řídkou kašičku - zaděláme na kvásek. Ten necháme na teple vzejít. Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve kterém jsme rozpustili sůl a rozkvedlali vejce. Vypracujeme vláčné, měkké těsto. Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál a nožem je rozkrájíme na stejné díly. Každý díl trochu rozválíme na plát a rozkrájíme na čtverce. Pak každou buchtu sbalíme tak, že cípy těsta k sobě přitiskneme, rukou zformujeme asi 3 cm vysoké buchty podélného tvaru a stisknutou částí dolů klademe buchty na plech vymaštěný tukem. Buchty vlažíme tukem mezi sebou a na povrchu. Na plech je klademe volně, příliš je k sobě netiskneme, aby mohly dobře nabývat. Buchty necháme na plechu půl hodiny dokynout, než je pečeme. Klademe je do dobře vyhřáté trouby, oheň však po pětiminutovém zapečení zmírníme a volně je dopékáme asi 3/4 hodiny. Upečené buchty opatrně překlopíme na čistý vál, a když zchladnou, cukrujeme je. Chceme-li mít vláčné kůrky, vlažíme vyklopené buchty mlékem, pak je teprve cukrujeme.

ZpětTisk

77%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 1), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi