Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Ostruzinov...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Ostružinové řezy s tvarohem

ostruzinove-rezy-s-tvarohem

Koho trápí nadbytek ostružin nebo i jiného ovoce (rybíz, angrešt, borůvky, maliny ...), může vyzkoušet tuhle výbornou tvarohovo-kakaovou buchtu. Je tak akorát sladká a kyselá.

Těsto na korpus

  • hladká mouka
     
    3 hrnky
  • kakao
     
    3 lžíce
  • prášek do pečiva
     
    1 balení
  • cukr krupice
     
    1 a půl hrnku (nebo méně)
  • vejce
     
    3
  • olej
     
    1/2 hrnku
  • mléko
     
    1 a půl hrnku

Náplň

  • cukr moučka
     
    3/4 hrnku
  • vejce
     
    2
  • mléko
     
    1 hrnek
  • vanilkový pudink
     
    1
  • tvarohy
     
    2

Ovoce

Vhodné jsou ostružiny, borůvky, rybíz, maliny, angrešt a další.

Postup

Ovoce omyjeme a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 180°C. V misce si smícháme prosátou hladkou mouku s kypřícím práškem a kakaem. V další misce rozklepneme vejce, přidáme cukr krupici a důkladně prošleháme. Potom postupně přidáváme moučnou směs, dále mléko a olej. Na náplň smícháme cukr moučku s vejci, dále přimícháme tvarohy. Pudinkový prášek smícháme s mlékem a přilijeme k tvarohové náplni. Vše důkladně promícháme.[1] Polovinu těsta na korpus nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct cca na 10 minut. Potom na korpus nalijeme tvarohovou náplň a posypeme ovocem. Nakonec zalijeme druhou polovinou těsta na korpus a můžeme ještě posypat trochou ovoce. Pečeme asi 30-35 minut.

Poznámky:

  1. Nemusíte se bát poněkud tekuté konzistence, po chvilce to ztuhne, obzvlášť, když to nalijeme na předpečený korpus.
ZpětTisk

80%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 1), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi