Nebe v hubě je dezert, jehož název mluví za vše. Kdo nevěří, ať ochutná a brzy zjistí, že je jako v nebi. Tento moučník je opravdovou pochoutkou!
Nejprve smícháme změklou heru s ostatními ingrediencemi a vypracujeme hladkou hmotu. Tu rozdělíme na dvě poloviny a na každou z nich si připravíme vymazaný, ideálně pečícím papírem vyložený plech. Těsto není tekuté, takže se zapojíme i ruce nebo malý váleček tak, aby nám hmota pokryla celý plech. Připravené plechy dáme stranou a připravíme oříškovou hmotu.
Lískové nebo vlašské ořechy nasekáme[1]. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, smícháme s medem a cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Až to kvůli úžasné medové vůni nebudeme moct vydržet, přisypeme ořechy, necháme pouze lehce obalit a ořechovou směs rozprostřeme na jeden z plechu s připraveným těstem. Vše upečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Základ bez ořechů bude později vespod, na něj přijde krém a na krém druhá placka s ořechy.
V menším hrnci necháme ohřát mléko, zahustíme ho hladkou moukou a solamylem, krátce povaříme a stáhneme z plotny. Vychladlou kaši vyšleháme s cukrem, máslem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Krém naneseme na vychladlou placku a Nebe v hubě necháme minimálně přes noc uležet v chladu.
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Tomáš Nekvinda:
Nejlepčí, co může být :-)27. Říjen 2014, 20:32 reagovat