Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Nebe v hube

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Nebe v hubě

nebe-v-hube

Nebe v hubě je dezert, jehož název mluví za vše. Kdo nevěří, ať ochutná a brzy zjistí, že je jako v nebi. Tento moučník je opravdovou pochoutkou!

Postup

Nejprve smícháme změklou heru s ostatními ingrediencemi a vypracujeme hladkou hmotu. Tu rozdělíme na dvě poloviny a na každou z nich si připravíme vymazaný, ideálně pečícím papírem vyložený plech. Těsto není tekuté, takže se zapojíme i ruce nebo malý váleček tak, aby nám hmota pokryla celý plech. Připravené plechy dáme stranou a připravíme oříškovou hmotu.
Lískové nebo vlašské ořechy nasekáme[1]. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, smícháme s medem a cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Až to kvůli úžasné medové vůni nebudeme moct vydržet, přisypeme ořechy, necháme pouze lehce obalit a ořechovou směs rozprostřeme na jeden z plechu s připraveným těstem. Vše upečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Základ bez ořechů bude později vespod, na něj přijde krém a na krém druhá placka s ořechy.
V menším hrnci necháme ohřát mléko, zahustíme ho hladkou moukou a solamylem, krátce povaříme a stáhneme z plotny. Vychladlou kaši vyšleháme s cukrem, máslem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Krém naneseme na vychladlou placku a Nebe v hubě necháme minimálně přes noc uležet v chladu.

Těsto

  • hladká mouka
     
    500 g
  • cukr moučka
     
    200 g
  • hera
     
    200 g
  • med
     
    2lžíce
  • soda
     
    1lžíce
  • vejce
     
    2
  • mléko
     
    2 lžíce

Oříšková vrstva

  • máslo
     
    120 g
  • cukr krupice
     
    80 g
  • med
     
    3 lžíce
  • nasekané ořechy
     
    300 g

Krém

  • mléko
     
    300 ml
  • hladká mouka
     
    2 lžíce
  • solamyl
     
    2 lžíce
  • cukr krupice
     
    90 g
  • máslo
     
    250 g
  • vanilkový cukr
     
    1
  • citronová šťáva
     
    2 lžíce
  • rum
     
    trošku

Poznámky:

  1. můžeme použít mixér na nejvyšší otáčky
ZpětTisk

90%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 1), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Portrét

Tomáš Nekvinda:

Nejlepčí, co může být :-)27. Říjen 2014, 20:32 reagovat
spodek
2013 © Neqilidi