Výborný jablkový koláč z křehkého těsta, který se hodí ke kávičce v pochmurných podzimních a zimních dnech.
Mouku prosejeme s cukrem a kypřícím práškem, přidáme citronovou kůru, nakrájené máslo a žloutky rozšlehané v mléce. Zpracujeme na hladké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme do ledničky na 30 minut odpočinout. Oloupaná jablka nastrouháme na hrubém struhadle, pokapeme citronovou šťávou, smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí, omytými rozinkami a nahrubo nasekanými ořechy. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a na desce posypané moukou rozválíme na dva pláty. Jedním vyložíme dno plechu 30 x 40 cm, vymazaného tukem[2], na něj rozložíme náplň a přikryjeme druhým plátem. Potřeme rozšlehaným bílkem (můžeme posypat i nahrubo nasekanými ořechy) a pečeme v troubě předehřáté na 175°C asi 20-30 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout, poté nakrájíme na kostky a můžeme pocukrovat.
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.