Bublanina je v dnešním době docela obyčejná. Zde je jiná varianta obohacená o bezé polevu, která dodává tomuto sladkému pokušení ten správný šmrnc.
Ke změklému nakrájenému tuku přidáme cukr a utřeme do pěny. Postupně přidáváme žloutky, mléko a nakonec pevný sníh z bílků. Mouku prosejeme s kypřicím práškem a zlehka vmícháme do směsi. Těsto rozetřeme do pekáčku s vyšším okrajem o velikosti asi 30 x 25 cm, vymazaného tukem a vysypaného moukou, a posypeme třešněmi obalenými v mouce.
Dáme předpéct do trouby předehřáté na 180°C asi na 15 minut. Bílky šleháme v horké vodní lázni s krupicovým cukrem do zhoustnutí. Pak je odstavíme a šleháme do vychladnutí. Nakonec zlehka vmícháme prosátý moučkový cukr a kokos. Předpečený koláč vyjmeme z trouby a ihned na něj rozetřeme bezé. Dopékáme při teplotě 160°C asi 30 minut. Bublaninu necháme vychladnout v pekáčku a pak nakrájíme.
ZpětTisk
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.