Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Bublanina ...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Bublanina s třešněmi a kokosovým bezé

bublanina-s-tresnemi-a-kokosovym-beze

Bublanina je v dnešním době docela obyčejná. Zde je jiná varianta obohacená o bezé polevu, která dodává tomuto sladkému pokušení ten správný šmrnc.

Těsto

  • rostlinný tuk/máslo
     
    80 g
  • moučkový cukr
     
    150 g
  • vejce
     
    2
  • mléko
     
    200 ml
  • polohrubá mouka
     
    250 g
  • kypřící prášek
     
    1 balíček
  • tuk
     
    na vymazání pekáčku
  • hrubá mouka
     
    na vysypání pekáčku
  • třešně
     
    200 g
  • hrubá mouka na obalení ovoce
     
    2 lžíce

Kokosové bezé

  • bílky
     
    3
  • krupicový cukr
     
    150 g
  • moučkový cukr
     
    50 g
  • strouhaný kokos
     
    100 g

Postup

Ke změklému nakrájenému tuku přidáme cukr a utřeme do pěny. Postupně přidáváme žloutky, mléko a nakonec pevný sníh z bílků. Mouku prosejeme s kypřicím práškem a zlehka vmícháme do směsi. Těsto rozetřeme do pekáčku s vyšším okrajem o velikosti asi 30 x 25 cm, vymazaného tukem a vysypaného moukou, a posypeme třešněmi obalenými v mouce.

Dáme předpéct do trouby předehřáté na 180°C asi na 15 minut. Bílky šleháme v horké vodní lázni s krupicovým cukrem do zhoustnutí. Pak je odstavíme a šleháme do vychladnutí. Nakonec zlehka vmícháme prosátý moučkový cukr a kokos. Předpečený koláč vyjmeme z trouby a ihned na něj rozetřeme bezé. Dopékáme při teplotě 160°C asi 30 minut. Bublaninu necháme vychladnout v pekáčku a pak nakrájíme.

ZpětTisk

83%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 3), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi