Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Brownies

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Brownies

brownies

Co si budeme povídat, brownies je vlastně čokoláda, která díky několikeré změně skupenství získala nový rozměr. Tenoučká křupavá vrstva na povrchu skrývá temné, hutné, hned po upečení i mírně tekuté jádro. Tento skutečně čokoládový dezert je určen pro milovníky čokolády a sladkého vůbec.

Těsto

  • máslo
     
    185 g
  • nejlepší tmavá čokoláda
     
    185 g
  • hladká a polohrubá mouka
     
    85 g
  • kakao
     
    40 g
  • bílá čokoláda
     
    50 g
  • mléčná čokoláda
     
    50 g
  • vejce
     
    3
  • zlatý třtinový cukr
     
    275 g

Ve vodní lázni rozpustíme tmavou čokoládu a máslo nakrájené na malé kousky. Rozpuštěnou směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Troubu zatím předehřejeme na 180°C. Dno formy vyložíme pečícím papírem. Mouku a kakao přesypeme přes cedník do misky. Nasekáme mléčnou a bílou čokoládu na malé kostičky. Vejce rozklepneme do misky a přisypeme cukr. Šleháme dokud se směs nanapění[1]. Na vaječnou hmotu nalijeme vychladlou čokoládu a lehce promícháme plastovou špachtlí.[2] Do misky přisypeme mouku s kakaem a znovu mícháme na osmičku. Zpočátku to možná bude vypadat suše, ale za chvíli začne vznikat správné těsto. Potom zapracujeme kousky bílé a mléčné čokolády a stejnoměrně rozptýlíme. Těsto vlijeme do formy, rovnoměrně uhladíme a dáme do trouby. Po 25 minutách trochu pekáčkem zatřeseme, pokud se dezert ještě ve středu chvěje, pečeme dalších 5 minut. Hotovo je, když povrch připomíná lesklý papír a strany moučníku se odtahují od stěn formy. Brownies necháme v pekáčku a do úplného vychladnutí. Potom vyjmeme a nakrájíme na malé kousky.

Poznámky:

  1. hmota zesvětlá a zdvojnásobí objem
  2. Kreslíme osmičku až je směs rovnoměrně hnědá
ZpětTisk

95%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 1), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi