Co si budeme povídat, brownies je vlastně čokoláda, která díky několikeré změně skupenství získala nový rozměr. Tenoučká křupavá vrstva na povrchu skrývá temné, hutné, hned po upečení i mírně tekuté jádro. Tento skutečně čokoládový dezert je určen pro milovníky čokolády a sladkého vůbec.
Ve vodní lázni rozpustíme tmavou čokoládu a máslo nakrájené na malé kousky. Rozpuštěnou směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Troubu zatím předehřejeme na 180°C. Dno formy vyložíme pečícím papírem. Mouku a kakao přesypeme přes cedník do misky. Nasekáme mléčnou a bílou čokoládu na malé kostičky. Vejce rozklepneme do misky a přisypeme cukr. Šleháme dokud se směs nanapění[1]. Na vaječnou hmotu nalijeme vychladlou čokoládu a lehce promícháme plastovou špachtlí.[2] Do misky přisypeme mouku s kakaem a znovu mícháme na osmičku. Zpočátku to možná bude vypadat suše, ale za chvíli začne vznikat správné těsto. Potom zapracujeme kousky bílé a mléčné čokolády a stejnoměrně rozptýlíme. Těsto vlijeme do formy, rovnoměrně uhladíme a dáme do trouby. Po 25 minutách trochu pekáčkem zatřeseme, pokud se dezert ještě ve středu chvěje, pečeme dalších 5 minut. Hotovo je, když povrch připomíná lesklý papír a strany moučníku se odtahují od stěn formy. Brownies necháme v pekáčku a do úplného vychladnutí. Potom vyjmeme a nakrájíme na malé kousky.
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.