Bez černý, lidově bezinka, má mnoho využití. Šťáva lisovaná z plodů se využívá jako barvivo, květy se obalují v těstíčku a následně smaží jako květák nebo se květy suší na čaj. Asi nejčastěji využíváme bezové květy k přípravě šťáv, sirupů a limonád. Tento recept je úplně jednoduchý a výsledný nápoj vás jistě osvěží při horkých letních dnech.
Připravíme si nádobu, kterou naplníme čtyřmi litry vody. Přidáme omyté bezové květy, pokrájené a omyté citrony, kyselinu citronovou a cukr. Vše promícháme, nádobu zakryjeme a necháme aspoň na jeden den odležet. Poté přecedíme a vymačkáme citrony.
ZpětTisk
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.