Přejete si pochoutky zobrazit jako – náhledy seznam obrázky
Bez černý, lidově bezinka, má mnoho využití. Šťáva lisovaná z plodů se využívá jako barvivo, květy se obalují v těstíčku a následně smaží jako květák nebo se květy suší n...
Co a jak dělat s úrodou paprik. Jak si je uskladnit na doby hubenější.
Dáváte si rádi brusinky na svíčkovou? Sehnat je však není úplně snadné. V lese se těžko hledají a ještě hůře sbírají. V obchodě je naleznete téměř všude, nejde ovšem o zr...
Je třeba konečně učinit za dost Hrabalově poetice a zkusit "se šípkovou". Na podzim 2020 jsme vykonali první pokus. Na kodifikaci je třeba v následujícím období pracovat....
Není nad domácí šťávy a kdo to neví, ať je zkusí udělat a ochutnat a pochopí...
Sušení rajčat v troubě, aby nám dlouho vydržela na věky věků.
Ideální proprietka k masíčku je naše Švestkové chutnej (čatný, chutney). Lze ho používat přímo tak jak je, lze ho s výhodou použít k výrobě omáčičky.