Na povrchu povidla, uvnitř skrytý tvaroh. To jsou základní rysy koláčků s přívlastkem moravské. Hodí se ke každé slavnostní i méně slavnostní příležitosti.
Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a lžící mouky. Kvásek necháme na teplém místě vzejít. Zbylý cukr, prosátou mouku, žloutky, vanilkový cukr, citronovou kůru, muškátový oříšek a sůl, zbylé mléko a kvásek promícháme a přidáme rozpuštěné vlažné máslo. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě aspoň hodinu vykynout. Náplň připravíme smícháním tvarohu s moučkovým a vanilkovým cukrem a vejcem. Těsto rozdělíme na několik bochánků a ty potom rozválíme na pláty a ty potom rozdělíme na jednotlivé čtverce. Dílky naplníme lžičkou tvarohové náplně a zabalíme. Naskládáme je na plech vymazaný tukem spojem dolů a necháme na teplém místě nakynout asi 15 minut. Pak bochánky ze svrchní strany namočíme do rozšlehaného vajíčka a obalíme v drobence[1]. Doprostřed uděláme důlek (například pomocí štamprlete) a dovnitř důlku dáme povidla, ochucená rumem a skořicí. Koláče pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 12 - 14 minut.
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.