Tento lahodný smetanový dezert pochází z Francie. Příprava není obtížná, ale vyžaduje ohnivzdorné zapékací misky a hodí se i flambovací pistole.
Nejprve předehřejeme troubu na 150°C a dáme vařit vodu v konvici. Do hrnce nalijeme smetanu ke šlehání a přidáme k ní vyškrábané semínka vanilkového lusku, promícháme. Dáme mírně zahřát. Z vajíček si oddělíme žloutky a vyšleháme je ruční metličkou s cukrem dohladka. K vaječné směsiPostup přidáme po troškách ohřátou smetanu[2]. Promíchanou směs nalijeme naběračkou do čtyřech zapékacích misek a dáme je do hlubokého plechu. Misky zalijeme zhruba do poloviny výšky vařící vodou a dáme péct. Asi po 35 minutách vyndáme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Poté vložíme do ledničky a necháme vychladit aspoň 6 hodin[3]. Po ztuhnutí posypeme cukrem (například třtinovým) a zkaramelizujeme pomocí flambovací pistole.
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.