Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Creme brul...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Creme brulée

creme-brulee

Tento lahodný smetanový dezert pochází z Francie. Příprava není obtížná, ale vyžaduje ohnivzdorné zapékací misky a hodí se i flambovací pistole.

Ingredience

  • smetana ke šlehání[1]
     
    400 ml
  • vanilka bourbon
     
    1
  • cukr krupice nebo třtinový
     
    50 g
  • žloutky
     
    4
  • cukr
     
    na zkaramelizování

Postup

Nejprve předehřejeme troubu na 150°C a dáme vařit vodu v konvici. Do hrnce nalijeme smetanu ke šlehání a přidáme k ní vyškrábané semínka vanilkového lusku, promícháme. Dáme mírně zahřát. Z vajíček si oddělíme žloutky a vyšleháme je ruční metličkou s cukrem dohladka. K vaječné směsiPostup přidáme po troškách ohřátou smetanu[2]. Promíchanou směs nalijeme naběračkou do čtyřech zapékacích misek a dáme je do hlubokého plechu. Misky zalijeme zhruba do poloviny výšky vařící vodou a dáme péct. Asi po 35 minutách vyndáme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Poté vložíme do ledničky a necháme vychladit aspoň 6 hodin[3]. Po ztuhnutí posypeme cukrem (například třtinovým) a zkaramelizujeme pomocí flambovací pistole.

Poznámky:

  1. dobré je použít alespoň 33%
  2. ne ale převařenou
  3. nejlépe do druhého dne
ZpětTisk

77%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 2), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi