Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Biskupský ...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Biskupský chlebíček

biskupsky-chlebicek

Biskupský chlebíček patří k mým nejoblíbenějším sladkým moučníkům. Vůně kandovaného ovoce a příjemná vláčnost těsta dodávají na neodolatelnosti této pochoutky. Příprava není složitá a výsledek stojí za to.

Těsto

  • rostlinný tuk
     
    180 g
  • moučkový cukr
     
    150 g
  • vanilkový cukr
     
    1 balíček
  • sůl
     
    špetka
  • vejce
     
    3
  • rum
     
    40 ml
  • polohrubá mouka
     
    300 g
  • kypřící prášek
     
    1/2 balíčku
  • rozinky
     
    50 g
  • směs barevného kandovaného ovoce
     
    50 g
  • kandovaná pomerančová a citronová kůra
     
    50 g
  • vlašské ořechy
     
    50 g
  • hořká čokoláda
     
    3 řádky
  • podmáslí/mléko
     
    60 ml
  • čokoláda na vaření nebo čokoládová poleva
     
    na polití

Postup

Rostlinný tuk (máslo) necháme při pokojové teplotě změknout. Přidáme moučkový a vanilkový cukr, špetku soli a utřeme do pěny. Pak postupně přidáváme žloutky a vyšleháme. Nakonec přidáme rum. Bílky ušleháme na sníh a vmícháme do těsta. Mouku prosejeme s kypřícím práškem a smícháme s rozinkami, na kousky nakrájeným kandovaným ovocem, citronovou a pomerančovou kůrou i s nahrubo nasekaným ořechy. Dále přimícháme čokoládu nakrájenou na malé kostičky. Nakonec přimícháme podmáslí (mléko). Těsto naplníme do formy na chlebíček vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Povrch uhladíme. Chlebíček pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 60 minut. Po upečení ho necháme ve formě krátce vychladnout, pak vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout úplně. Mléčnou čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a vychladlý chlebíček jí potáhneme. Tmavou polevu roehžejeme a chlebíček potažený mléčnou polevou ozdobně přestříkáme. Případně místo polevy použijeme čokoládu na vaření, kterou v parní lázni rozehřejeme s tukem.

ZpětTisk

95%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 1), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi