Přejete si pochoutky zobrazit jako – náhledy seznam obrázky
Není chleba jako chleba. Ačkoliv v názvu stojí banánový chlebíček, nečekejte žádný chleba, na který byste si mohli namazat pomazánku nebo paštiku. Jedná se o sladký moučn...
Biskupský chlebíček patří k mým nejoblíbenějším sladkým moučníkům. Vůně kandovaného ovoce a příjemná vláčnost těsta dodávají na neodolatelnosti této pochoutky. Příprava n...
Beránek, ať už ořechy či sušeným ovocem, tmavou či bílou čokoládovou polevou, s cukrem či bez cukru, z piškotového těsta nebo a la biskupský, neodmyslitelně patří k Velik...
Tento lahodný smetanový dezert pochází z Francie. Příprava není obtížná, ale vyžaduje ohnivzdorné zapékací misky a hodí se i flambovací pistole.
Podzim je obdobím sklizně jablek a co potom s těmi všemi jablky? Mám pro vás řešení - jablečný závin. Tento recept je opravdu vydařený, určitě vyzkoušejte....
Jablka v košilce nebo chcete-li v županu jsou vlastně jablíčka zabalená v listovém těstu a vycpaná nějakou nádivečkou. Náplní můžou být nejrůznější marmelády a džemy, oří...
Tento recept Vám přináší lehoučký dezert, úplně snadný na přípravu. Do těsta se vůbec nepřidává mouka, takže je lehce stavitelný. Pozor ale, po upečení moc dlouho nevydrž...
Kombinaci kávy, lískových ořechů a čokolády prostě neodoláte. Proto neváhejte a vyzkoušejte recept na tyto miniroládky. Nebojte se, není to nic složitého.
Svatební koláčky jsou poměrně pracné, je to taková titěrná práce, ale radost z nastávající nevěsty jistě dodá síly a tento recept bude pro každého hračkou....
Lehoučká, lehce kyselá roláda z piškotového těsta, naplněná šlehačkou s rozmačkanými malinami a posypaná nastrouhanou čokoládou.
Na povrchu povidla, uvnitř skrytý tvaroh. To jsou základní rysy koláčků s přívlastkem moravské. Hodí se ke každé slavnostní i méně slavnostní příležitosti....
Tento nebeský moučník se dělá z odpalovaného těsta, ale nebojte, není to zase tak složité. Pro tuto pochoutku je charakteristická vrstva krému, kdo krémům tolik neholduje...
Tento recept je inspirovaný řadou receptů na ovesné sušenky. Po upečení jsou ale nečekaně měkké, proto je nazývám raději bochánky. Recept můžete libovolně obměňovat....
Výborný moučník z bebe sušenek. Tvarově se nemusí každému povést, to ovšem nic neubírá na skvělé chutí této tvarohovo-bánánovo-sušenkové pochoutky.
V knize Jak se vařilo u Čapků se píše, že slavný český spisovatel Karel Čapek si rád pochutnal na taženém závinu neboli štrůdlu. Nechci vás znepokojit, ale před receptem ...
Tradiční belgické vafle jsou naprosto famózní a není vůbec snadné nalézt recept, který by je alespoň částečně připomínal. Zde přináším recept, který vůbec není špatný....
Štóla je druh pečeného vánočního moučníku. V těstě najdeme různé sušené ovoce a ořechy a z vrchu je štóla posypaná moučkovým cukrem. Má tvar bochníku, který má připomínat...