Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Zdobené pe...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Zdobené perníčky

zdobene-pernicky

Perníčky zdobené bílou polevou jsou jednoduchou a krásnou klasikou. Výhodou perníčků podle tohoto receptu je, že jsou měkké hned druhý den.

Těsto

  • máslo
     
    50 g
  • hladká mouka
     
    560 g
  • moučkový cukr
     
    300 g
  • kakao
     
    1 lžíce
  • med
     
    3 lžíce
  • rum
     
    2 lžíce
  • jedlá soda
     
    1 lžíce
  • perníkové koření (skořice, anýz, hřebíček, nové koření, muškátový oříšek atd.
     
    odhadem
  • vejce
     
    3
  • bílek
     
    na potření
  • tuk
     
    na vymazání plechu

Bílková poleva

  • bílek
     
    1
  • moučkový cukr
     
    150 g
  • citronová šťáva
     
    1 lžička
  • solamyl
     
    nepovinné

Postup

Nakrájené máslo propracujeme s prosátou moukou s cukrem i kakaem a s medem, rumem, jedlou sodou, kořením i vejci na tuhé těsto, které necháme v chladu 2 dny odpočinout. Pak ho rozválíme na plát silný 2 mm a vykrájíme z něj tvary s vánoční tématikou. Perníčky rozložíme na plech vymazaný tukem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut (spíš méně, každá trouba peče jinak!). Po upečení je potřeme rozšlehaným bílkem, nechám krátce vychladnout na plechu a pak přendáme na kovovou mřížku. Z bílků, cukru a citronové šťávy utřeme hladkou lesklou polevu, naplníme ji do malého papírového kornoutku z pečícího papíru a perníčky ozdobíme.

ZpětTisk

79%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 1), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Portrét

Hanička:

Měla jsem čest tyto vynikající vláčné perníčky ochutnat přímo od zdroje a všem mohu jen doporučit!13. Prosinec 2016, 23:49 reagovat
spodek
2013 © Neqilidi