Perníčky zdobené bílou polevou jsou jednoduchou a krásnou klasikou. Výhodou perníčků podle tohoto receptu je, že jsou měkké hned druhý den.
Nakrájené máslo propracujeme s prosátou moukou s cukrem i kakaem a s medem, rumem, jedlou sodou, kořením i vejci na tuhé těsto, které necháme v chladu 2 dny odpočinout. Pak ho rozválíme na plát silný 2 mm a vykrájíme z něj tvary s vánoční tématikou. Perníčky rozložíme na plech vymazaný tukem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut (spíš méně, každá trouba peče jinak!). Po upečení je potřeme rozšlehaným bílkem, nechám krátce vychladnout na plechu a pak přendáme na kovovou mřížku. Z bílků, cukru a citronové šťávy utřeme hladkou lesklou polevu, naplníme ji do malého papírového kornoutku z pečícího papíru a perníčky ozdobíme.
ZpětTisk
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Hanička:
Měla jsem čest tyto vynikající vláčné perníčky ochutnat přímo od zdroje a všem mohu jen doporučit!13. Prosinec 2016, 23:49 reagovat