Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Perníkové ...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Perníkové kornoutky s pěnou

pernikove-kornoutky-s-penou

Určitě si všichni rádi pošmákneme na ovocných kornoutcích v každé cukrárně. Co takhle si je udělat doma. Tento recept sice nepřináší úplně typické kornoutky z cukrárny, perníkové těsto si ale jistě oblíbíte. Jako náplň můžete zvolit jednoduchou bílkovou pěnu. Pro zkušenější a odvážnější cukráře doporučuji hmotu do indiánků

Těsto

  • hladká mouka
     
    500 g
  • jedlá soda
     
    1 balíček
  • vajíčka
     
    3-4
  • mléko
     
    1 lžíce
  • cukr moučka
     
    250 g
  • med
     
    250 g
  • skořice
     
    1 lžička
  • badyán
     
    2 hvězdičky
  • hřebíček
     
    10

Postup

Badyán a hřebíček umeleme v mlýnku, smícháme s mletou skořicí, moukou prosátou s cukrem a jedlou sodou. Přidáme med, vejce a vypracujeme tužší těsto, které necháme minimálně 1 hodinu v ledničce. Těsto pak rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát a vykrájíme z něj kolečka o průměru asi 8 cm. Přendáme je na plech vystlaný pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřát)é na 200°C asi 8 minut (lépe při 180°C). Po upečení kolečka rychle stáčíme do tvaru kornoutků pomocí kužele. Pozor těsto rychle tvrdne! Necháme je vychladnout.

Náplň

  • bílky
     
    3
  • cukr krupice
     
    50 g
  • marmeláda jahodová či malinová
     
    odhadem

Ve vodní/parní lázni ušleháme bílky, přidáme cukr a dále šleháme dokud není sníh úplně tuhý. Přidáme marmeládu a ještě chvíli šleháme. Poté náplní kornoutky a dáme ztuhnout do ledničky. Nakonec vršky kornoutků namáčíme do rozehřáté čokolády na vaření a opět necháme vychladnout do ledničky.

ZpětTisk

78%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 2), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi