Určitě si všichni rádi pošmákneme na ovocných kornoutcích v každé cukrárně. Co takhle si je udělat doma. Tento recept sice nepřináší úplně typické kornoutky z cukrárny, perníkové těsto si ale jistě oblíbíte. Jako náplň můžete zvolit jednoduchou bílkovou pěnu. Pro zkušenější a odvážnější cukráře doporučuji hmotu do indiánků
Badyán a hřebíček umeleme v mlýnku, smícháme s mletou skořicí, moukou prosátou s cukrem a jedlou sodou. Přidáme med, vejce a vypracujeme tužší těsto, které necháme minimálně 1 hodinu v ledničce. Těsto pak rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát a vykrájíme z něj kolečka o průměru asi 8 cm. Přendáme je na plech vystlaný pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřát)é na 200°C asi 8 minut (lépe při 180°C). Po upečení kolečka rychle stáčíme do tvaru kornoutků pomocí kužele. Pozor těsto rychle tvrdne! Necháme je vychladnout.
Ve vodní/parní lázni ušleháme bílky, přidáme cukr a dále šleháme dokud není sníh úplně tuhý. Přidáme marmeládu a ještě chvíli šleháme. Poté náplní kornoutky a dáme ztuhnout do ledničky. Nakonec vršky kornoutků namáčíme do rozehřáté čokolády na vaření a opět necháme vychladnout do ledničky.
ZpětTiskI vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.