Vdolky ke gulášové polévce, něčemu jinému nebo jen tak.
V hrníčku si z 1 kostky droždí připravíme v trošce vlažného mléka s cukrem kvásek . Když kvásek nabyde, vlijeme ho k mouce, přidáme nastrouhaný brambor, 1 vejce, cukr, sůl, rozpuštěnou Heru a dle potřeby vlažné mléko. Zaděláme vláčné těsto - pokud je řidší, přidáme mouku, pokud je hustší, zředíme mlékem. Na teplém místě necháme kynout. Když je těsta asi 2x tolik, vyklopíme ho na vál a tvoříme malé bochánky, které klademe na olejem či Herou vymaštěný plech. Bochánky potřeme rozšlehaným vajíčkem, posolíme a posypeme mákem. Upečeme dočervena a ještě teplé poťukáme kostičkou Hery.
ZpětTiskI vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.