Klasické anglické buchtičky s džemem a šlehačkou jsou tradičním anglickým pečivem podávaným k čaji o páté. Pokud si chcete jeden den zahrát na Angličany a dopřát si "čaj", pak neváhejte a upečte si tyto bochánky.
Troubu předehřejeme na 220°C a na plech rozprostřeme pečící papír. Ve velké misce smícháme mouku, sůl a prášek do pečiva. Přidáme máslo a cukr a promícháme rukou. Mléko ohřejeme v mikrovlnné troubě asi 3 minut, aby bylo teplé, pak do mléka přidáme vanilku a citronovou šťávu necháme chvíli stranou. Do směsi uděláme důlek a přidáme tam mlékovou směs a rozinky, těsto řádně propracujeme. Na moukou vysypané pracovní ploše trochu vyválíme těsto, asi 3 - 4 cm tlusté. Vykrajujeme kolečka a pokládáme je na pečící papír, pak je potřeme vajíčkem. Pečeme asi 10 min dokud nebudou zlaté na povrchu. Namažeme si je džemem a šlehačkou navrch nebo je rozkrojíme v půli.
ZpětTisk
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.