Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Classic sc...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Classic scones with jam and clotted cream

classic-scones-with-jam-and-clotted-cream

Klasické anglické buchtičky s džemem a šlehačkou jsou tradičním anglickým pečivem podávaným k čaji o páté. Pokud si chcete jeden den zahrát na Angličany a dopřát si "čaj", pak neváhejte a upečte si tyto bochánky.

Ingredience

  • polohrubá mouka
     
    350 g
  • sůl
     
    1/4 lžičky
  • prášek do pečiva
     
    1 lžička
  • máslo na kostičky
     
    85 g
  • cukr
     
    3 lžíce
  • mléko
     
    175 ml
  • vanilka
     
    1 lžička
  • citronová šťáva
     
    trochu
  • rozinky
     
    odhadem
  • našlehané vejce
     
    na potření
  • džem
     
    na namazání
  • smetana ke šlehání
     
    na namazání

Postup

Troubu předehřejeme na 220°C a na plech rozprostřeme pečící papír. Ve velké misce smícháme mouku, sůl a prášek do pečiva. Přidáme máslo a cukr a promícháme rukou. Mléko ohřejeme v mikrovlnné troubě asi 3 minut, aby bylo teplé, pak do mléka přidáme vanilku a citronovou šťávu necháme chvíli stranou. Do směsi uděláme důlek a přidáme tam mlékovou směs a rozinky, těsto řádně propracujeme. Na moukou vysypané pracovní ploše trochu vyválíme těsto, asi 3 - 4 cm tlusté. Vykrajujeme kolečka a pokládáme je na pečící papír, pak je potřeme vajíčkem. Pečeme asi 10 min dokud nebudou zlaté na povrchu. Namažeme si je džemem a šlehačkou navrch nebo je rozkrojíme v půli.

ZpětTisk

79%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 1), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi