Jelikož se jedná o další z tátových chemických experimentů, použití tradičnějších názvů, jako Zemlbába či Žemlovka, jevilo se nám méně vhodné. Ale šlo asi o toto. Pozor, recept je náročný na množství misek. A ačkoli je potřeba sníh, lze tvořit i v létě.
1) Necháme změknout sušené ovoce a rozinky v mističce s dvěma štamprlaty rumu.
Rohlíky nakrájíme na asi centimetrové elipsy.
Jablka oloupaná nakrájíme na slabé plátky (bez jádřinců) a v misce promícháme s krystalovým cukrem a skořicí.
Máčedlo. V misce rozmícháme 3 žloutky, 250 ml mléka, vanilkový cukr a štamprle rumu.
Plnidlo. V další misce rozmícháme tvaroh, zakysanou smetanu, dva žloutky, nahrubo nasekané ořešáky, nahrubo nasekané změklé sušené ovoce a rozinky a zbytek rumu z máčení.
Sněžidlo. S moučkovým cukrem ušleháme (i v létě) ze zbylých pěti bílků sníh. Umíchat až po prvním pečení!
0) Předehřejeme troubu asi na 200 °C.
1) Zapékací misku vymažeme máslem.
2) Kousky rohlíků namočené v máčedle vyrovnáme do vrstvy v zapékací misce.
3) Poklademe jablcamus.
4) Pomatleme vrstvou plnidla.
5) Zase poklademe jablcamus.
6) Rohlik na vrch, aby vytvořil křupičku.
7) A šup do trouby na 20 minut.
8) Vytáhneme z trouby a nasněžíme sněžidlo.
9) Ubereme teplotu na 120 °C a šup znova do trouby, ale jen na 10 minut.
Dobrou a něčí nerušenou chuť!
ZpětTisk
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.