Italiano těstovino á la táto jsou vynikající zapečené těstoviny, které se staly pro naši rodinu takovým tradičním jídlem, obzvláště o prázdninách, kdy není naše maminka doma.
Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody a přidáme trochu oleje[1]. Na pánvičce zatím podusíme nakrájenou cibuli a houby, potom přidáme nakrájenou klobásu a lehce osmahneme. Uvařené těstoviny scedíme a do kastrolu dáme první vrstvu. První vrstvu pokryjeme polovinou houbové směsi a posypeme trochou nastrouhaného sýra. Dáme druhou vrstvu těstovin a na ni dáme druhou polovinu houbové směsi, potom poklademe nakrájenými rajčaty, posypeme oregánem a bazalkou, případně i trochou sýra. Dáme třetí vrstvu, poklademe rajčaty, posypeme sýrem, bylinkami, čtvrtou vrstvu posypeme zbytkem sýra a posypeme čerstvými bylinkami. Nakonec polijeme rozkvedlaným a osoleným vajíčkem, přikryjeme pokličkou a necháme zapéct na cca 10 - 15 min.
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.