Něco jako knedlík (karlovarský), který svede i táta.
Pečivo nakrájíme na kostičky 1-2 cm a necháme v troubě na plechu, zatím co se např. králík peče, jemně proschnout.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Žloutky smícháme s mlékem, moukou a vytvoříme hladké lité těstíčko, které ochutíme solí a muškátovým oříškem.
Oschlé pečivo zalijeme na plechu mlékem a necháme vsáknout.
Přidáme těstíčko, nasekanou petrželku a vše důkladně promícháme.
Z bílků ušleháme sníh.
Nakonec k těstu opatrně přimícháme i našlehaný sníh z bílků.
Jak knedlik uvařit:
• hrnečky (třeba větší na čaj) vymažeme máslem
• hrnečky naplníme do 2/3 těstem
• hrnečky vložíme do hrnce a zalije vodou tak, aby byla cca do 1/2, a přikryjeme pokličkou
• vaříme 25 minut a po té necháme cca 5 minut odstát bez vaření
Hodně zdaru při dalším experimentu!
ZpětTisk
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.