Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Rýzový nák...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Rýžový nákyp s meruňkami

ryzovy-nakyp-s-merunkami

Rýžový nákyp je vhodný dělat v meruňkové sezóně, nicméně pokud nemáte čerstvé meruňky po ruce, vůbec to nevadí. Výborný nákyp lze připravit s kompotovaným ovocem - meruňkami a chutná možná ještě lépe.

Ingredience

  • kulatozrnná rýže
     
    1 hrnek
  • mléko
     
    2-3 hrnky
  • máslo
     
    120 g
  • sůl
     
    špetka
  • moučkový cukr
     
    2 lžíce
  • vanilkový cukr
     
    1 balíček
  • vejce
     
    3
  • olej
     
    na vymazání formy
  • strouhanka
     
    na vysypání formy
  • kompotované meruňky
     
    1 sklenice

Postup

Propláchnutou rýži nasypeme do horkého mléka se špetkou soli a vaříme za častého promíchávání na hustou kaši[1]. Odstavíme a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky. Směs vmícháme do rýžové kaše. Bílky smícháme s vanilkovým cukrem a vyšleháme do sněhu. K rýžové kaši přimícháme polovinu sněhu a promícháme. Vymažeme zapékací mísu. Polovinu hmoty urovnáme do pekáče a poklademe meruňkami. Poté přikryjeme druhou polovinou hmoty a vložíme do vyhřáté trouby asi na 180°C. Pečeme asi 20 minut, potom nákyp potřeme zbylým sněhem a dopékáme při 150°C asi 15-20 minut.

Poznámky:

  1. trvá to asi 20 minut
ZpětTisk

75%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 1), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi