Rýžový nákyp je vhodný dělat v meruňkové sezóně, nicméně pokud nemáte čerstvé meruňky po ruce, vůbec to nevadí. Výborný nákyp lze připravit s kompotovaným ovocem - meruňkami a chutná možná ještě lépe.
Propláchnutou rýži nasypeme do horkého mléka se špetkou soli a vaříme za častého promíchávání na hustou kaši[1]. Odstavíme a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky. Směs vmícháme do rýžové kaše. Bílky smícháme s vanilkovým cukrem a vyšleháme do sněhu. K rýžové kaši přimícháme polovinu sněhu a promícháme. Vymažeme zapékací mísu. Polovinu hmoty urovnáme do pekáče a poklademe meruňkami. Poté přikryjeme druhou polovinou hmoty a vložíme do vyhřáté trouby asi na 180°C. Pečeme asi 20 minut, potom nákyp potřeme zbylým sněhem a dopékáme při 150°C asi 15-20 minut.
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.