Patizon je zelenina příbuzná dýni či tykvi. Má většinou bílou, žlutou či světle zelenou barvu, nepravidelný tvar podobný květu slunečnice. Roste na zelené, keříkovité rostlině, která rodí až deset plodů. Bílá dužnina chutí připomíná cuketu, lilek, dýni a také se podobně zpracovává. Patizon je pokrytý tuhou slupkou, která odolává nákaze po delší dobu než běžná zelenina. A co s ní? Zkuste třeba tyto placičky!
Patizon oloupeme a odstraníme vnitřek s jadírky. Nastrouháme a odlijeme přebytečnou vodu. Přidáme nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, nastrouhaný muškátový oříšek a přisypeme mouku. Osolíme a opepříme. Z těsta smažíme placičky.
ZpětTisk
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
olicka:
Vyzkouším. Už se těším.4. Srpen 2015, 18:41 reagovat