Lívanec je kynutý druh moučníků podobného těsta jako palačinky. Existuje nespočet receptů na přípravu této sladké pochoutky. Můžete přidat kvasnice nebo prášek do pečiva, těsto lze vytvořit z mléka, kefíru, jogurtu, tvarohu, dále hladké či polohrubé mouky, případně můžete přidat ovesné vločky.
Omáčka
Droždí rozmícháme s lžičkou cukru a trochou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Zbylé vlažné mléko smícháme s vejci, zbylým cukrem, citronovou kůrou, solí a muškátovým květem. Pak přidáme prosátou hladkou mouku, vzešlý kvásek, případně ovesné vločky. Těsto zlehka promícháme a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. Z těsta pak pečeme na rozehřátém oleji v pánvi (lívanečníku) lívance silné asi 1 cm. Dáváme je do mísy a uchováváme teplé. Maliny podlijeme trochou vodu a přivedeme k varu. Přidáme cukr a krátce povaříme, aby omáčka zhoustla, a horkou přeléváme lívance.[1]
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.