Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Kynuté lív...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Kynuté lívance

kynute-livance

Lívanec je kynutý druh moučníků podobného těsta jako palačinky. Existuje nespočet receptů na přípravu této sladké pochoutky. Můžete přidat kvasnice nebo prášek do pečiva, těsto lze vytvořit z mléka, kefíru, jogurtu, tvarohu, dále hladké či polohrubé mouky, případně můžete přidat ovesné vločky.

Těsto

  • mléko
     
    500 ml
  • vejce
     
    2
  • sůl
     
    špetka
  • kvasnice
     
    15 g
  • hladká mouka
     
    220 g
  • ovesné vločky
     
    hrstka
  • muškátový květ
     
    špetka
  • citronová kůra
     
    1 lžička
  • cukr krupice či vanilkový
     
    30 g

Omáčka

  • maliny
     
    odhadem
  • voda
     
    trošku
  • cukr krupice
     
    trochu

Postup

Droždí rozmícháme s lžičkou cukru a trochou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Zbylé vlažné mléko smícháme s vejci, zbylým cukrem, citronovou kůrou, solí a muškátovým květem. Pak přidáme prosátou hladkou mouku, vzešlý kvásek, případně ovesné vločky. Těsto zlehka promícháme a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. Z těsta pak pečeme na rozehřátém oleji v pánvi (lívanečníku) lívance silné asi 1 cm. Dáváme je do mísy a uchováváme teplé. Maliny podlijeme trochou vodu a přivedeme k varu. Přidáme cukr a krátce povaříme, aby omáčka zhoustla, a horkou přeléváme lívance.[1]

Poznámky:

  1. Pod omáčku můžeme dát zakysanou smetanu smíchanou s cukrem
ZpětTisk

75%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 1), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi