Luštěniny jsou zdravé a neměly by chybět na žádném jídelníčku. Někteří mohou namítat, že luštěniny vedou k nadýmání. Tento problém se dá ale do značné míry odstranit tím, že přes noc luštěniny namočíme. Další možností je přidat do vody, ve které luštěniny vaříme, například bazalku. Vodu nesolíme, případně ji osolíme až na konci varu.
Přes noc namočený hrách uvaříme doměkka [1]. Slijeme vodu, ale nemusíme všechnu, aby to nebylo příliš husté. Na troše oleje orestujeme cibulku, kterou přidáme k hrachu. Pomixujeme dle libosti. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Dále můžeme přimíchat trochu smetany nebo zředit vodou. Podáváme s opečenou klobáskou nebo volským okem. Lze k tomu přikousnout i nakládačky.
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.