Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Hrachová k...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Hrachová kaše

Luštěniny jsou zdravé a neměly by chybět na žádném jídelníčku. Někteří mohou namítat, že luštěniny vedou k nadýmání. Tento problém se dá ale do značné míry odstranit tím, že přes noc luštěniny namočíme. Další možností je přidat do vody, ve které luštěniny vaříme, například bazalku. Vodu nesolíme, případně ji osolíme až na konci varu.

Ingredience

  • sušený hrách
     
    400 g
  • cibule
     
    1-2
  • česnek
     
    1-2 stroužky
  • sůl a pepř
     
    trochu
  • majoránka
     
    nepovinné
  • zakysaná smetana či smetana na vaření
     
    trochu

Postup

Přes noc namočený hrách uvaříme doměkka [1]. Slijeme vodu, ale nemusíme všechnu, aby to nebylo příliš husté. Na troše oleje orestujeme cibulku, kterou přidáme k hrachu. Pomixujeme dle libosti. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Dále můžeme přimíchat trochu smetany nebo zředit vodou. Podáváme s opečenou klobáskou nebo volským okem. Lze k tomu přikousnout i nakládačky.

Poznámky:

  1. na mírném ohni cca 45 minut
ZpětTisk

83%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 1), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi