Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Hlívová po...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Hlívová polévka a la dřžďková

hlivova-polevka-a-la-drzdkova

Tato chutná polévka se připravuje z houby hlívy ústřičné. Chutná trochu jako držďková polévka nebo gulášová. Hodí se k ní čerstvý chléb.

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji zpěníme. K cibuli přidáme nakrájenou hlívu, orestujeme, zaprášíme mletou sladkou paprikou a zalijeme cca 1 litrem vody. Jakmile je hlíva měkká, polévku osolíme, opepříme a přidáme majoránku a prolisovaný česnek. V případě potřeby použijeme k dochucení ještě hovězí bujón. Mouku rozmícháme ve vodě přilijeme do polévky, ve které jíšku vaříme ještě asi 15 minut.

Ingredience

  • hlíva ústřičná
     
    500 g
  • cibule
     
    2
  • česnek
     
    3 stroužky
  • sůl, pepř, majoránka, sladká paprika
     
    odhadem
  • hladká mouka
     
    trochu
  • hovězí bujón či masox
     
    nepovinné

ZpětTisk

86%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 2), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi