Když se vám urodí hodně dýní a nevíte co nimi, zkuste polévku. Dýňovou polévku už jsme zkoušeli připravovat několikrát, ale až s tímto receptem a hlavně s dýní Hokkaidó se nám povedla tak, že jsme si na ní opravdu pochutnali. Myslím si, že hodně záleží na druhu dýně. Z naší zkušenosti se z obyčejné velké oranžové dýně dobrá polévka připravit nedá. Pokud ano, dejte vědět. Dýňová polévka je výborná i za studena - trochu připomíná pyré a dle mého názoru ji lze konzumovat i místo hrachové kaše ke klobásce či volskému oku :-D!
Větší cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na olivovém oleji, poté přidáme prolisovaný česnek. Dále přidáme na kostičky nakrájenou dýni [1] a podusíme ji doměkka. Mezitím si připravíme vývar [2] a přidáme jej k dýni a povaříme. Poté vše ručním mixérem rozmixujeme dohladka. Osolíme a opepříme, okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem a nakonec dochutíme smetanou na vaření. Důkladně promícháme a ještě chvilku povaříme. Servírujeme s opečenými krutony a trochou zakysané smetany.
I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.