Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Dýnová pol...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Dýňová polévka

Když se vám urodí hodně dýní a nevíte co nimi, zkuste polévku. Dýňovou polévku už jsme zkoušeli připravovat několikrát, ale až s tímto receptem a hlavně s dýní Hokkaidó se nám povedla tak, že jsme si na ní opravdu pochutnali. Myslím si, že hodně záleží na druhu dýně. Z naší zkušenosti se z obyčejné velké oranžové dýně dobrá polévka připravit nedá. Pokud ano, dejte vědět. Dýňová polévka je výborná i za studena - trochu připomíná pyré a dle mého názoru ji lze konzumovat i místo hrachové kaše ke klobásce či volskému oku :-D!

Ingredience

  • dýně Hokkaidó
     
    cca 1 kg
  • cibule
     
    1 větší
  • česnek
     
    1 stroužek
  • citronová šťáva
     
    trošku
  • muškátový oříšek
     
    trochu
  • vývar
     
    dle libosti
  • sůl a pepř
     
    odhadem
  • smetana na vaření
     
    cca 1/2 kelímku
  • krutony z opečené bagetky
     
    dle libosti
  • zakysaná smetana
     
    na ozdobu

Větší cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na olivovém oleji, poté přidáme prolisovaný česnek. Dále přidáme na kostičky nakrájenou dýni [1] a podusíme ji doměkka. Mezitím si připravíme vývar [2] a přidáme jej k dýni a povaříme. Poté vše ručním mixérem rozmixujeme dohladka. Osolíme a opepříme, okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem a nakonec dochutíme smetanou na vaření. Důkladně promícháme a ještě chvilku povaříme. Servírujeme s opečenými krutony a trochou zakysané smetany.

Poznámky:

  1. dýni Hokkaidó nemusíme loupat
  2. například z bujónu - masox
ZpětTisk

90%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 1), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi