Dukátové buchtičky zná většina z nás ze školních jídelen. Přestože se v těchto stravovacích zařízeních nevaří příliš dobře, dukátové buchtičky jistě patří k těm pokrmům, které jsme měli a máme rádi. Receptů jak připravit buchtičky s krémem existuje nesčetné množství a právě tento recept jsem vytvořila po důkladném pročtení desítek receptů. Nebojte se je vyzkoušet.
Droždí rozdrobíme a smícháme s troškou cukru a vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, cukrem, citronovou kůrou, zbytkem mléka, přidáme vejce a rozehřáté máslo. Poté přidáme kvásek, vše promícháme a zpracujeme na těsto. Zadělané těsto dáme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout alespoň půl hodiny na teplém místě. Mezitím si plech nebo pekáčem vyložíme pečícím papírem a lehce vymažeme olejem. Z vykynutého těsta vytvoříme válečky cca 2 cm široké a nožem odkrajujeme jednotlivé buchtičky, které vkládáme na plech a lehce pomažeme okraje olejem. Potom necháme asi 10 minut nakynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 15 až 20 minut dozlatova.
Z 800 ml mléka trošku odlijeme stranou a zbytek dáme vařit společně s cukrem. Mléko, které jsme si dali stranou, smícháme s pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem. Jakmile se začne mléko vařit, přidáme směs mléka a pudinku a vaříme aspoň 1 minutu. Přidáme rum a žloutky a promícháme.
ZpětTiskI vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Petra:
Vynikající, děkuji. Konečně vláčné buchtičky, jak mají být. 2. Říjen 2013, 15:41 reagovatP.Š.:
Super, akorát se vyhýbám syrovým žloutkům v krému. To ale u všech receptů. Jekmile obsahují vejce či žloutky za syrova - vynechávám, či nahrazuji jinou surovinou ... 2. Říjen 2013, 15:51 reagovat