Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Dukátové b...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

dukatove-buchticky-s-vanilkovym-kremem

Dukátové buchtičky zná většina z nás ze školních jídelen. Přestože se v těchto stravovacích zařízeních nevaří příliš dobře, dukátové buchtičky jistě patří k těm pokrmům, které jsme měli a máme rádi. Receptů jak připravit buchtičky s krémem existuje nesčetné množství a právě tento recept jsem vytvořila po důkladném pročtení desítek receptů. Nebojte se je vyzkoušet.

Těsto

  • hladká mouka
     
    400 g
  • špaldová či polohrubá mouka
     
    100 g
  • sůl
     
    špetka
  • třtinový cukr
     
    70 g
  • droždí
     
    30 g
  • mléko
     
    250 ml
  • vejce
     
    2 menší
  • máslo
     
    80 g
  • citronová kůra
     
    1 lžička
  • olej
     
    na vymazání plechu či pekáčku

Postup

Droždí rozdrobíme a smícháme s troškou cukru a vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, cukrem, citronovou kůrou, zbytkem mléka, přidáme vejce a rozehřáté máslo. Poté přidáme kvásek, vše promícháme a zpracujeme na těsto. Zadělané těsto dáme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout alespoň půl hodiny na teplém místě. Mezitím si plech nebo pekáčem vyložíme pečícím papírem a lehce vymažeme olejem. Z vykynutého těsta vytvoříme válečky cca 2 cm široké a nožem odkrajujeme jednotlivé buchtičky, které vkládáme na plech a lehce pomažeme okraje olejem. Potom necháme asi 10 minut nakynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 15 až 20 minut dozlatova.

Krém

  • mléko
     
    800 ml
  • vanilkový pudink
     
    1 balíček
  • vanilkový cukr
     
    1
  • cukr krupice
     
    2 vrchovaté lžíce
  • žloutky
     
    3
  • rum
     
    1-2 lžíce

Postup

Z 800 ml mléka trošku odlijeme stranou a zbytek dáme vařit společně s cukrem. Mléko, které jsme si dali stranou, smícháme s pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem. Jakmile se začne mléko vařit, přidáme směs mléka a pudinku a vaříme aspoň 1 minutu. Přidáme rum a žloutky a promícháme.

ZpětTisk

88%
Podle hodnocení vás, uživatelů (celkem 2), je na tom tenhle recept tak, jak je, a očekávám, že to bude takové jaké to bude. Já s tím už bohužel nic nenadělám.

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Portrét

Petra:

Vynikající, děkuji. Konečně vláčné buchtičky, jak mají být. 2. Říjen 2013, 15:41 reagovat
Portrét

P.Š.:

Super, akorát se vyhýbám syrovým žloutkům v krému. To ale u všech receptů. Jekmile obsahují vejce či žloutky za syrova - vynechávám, či nahrazuji jinou surovinou ... 2. Říjen 2013, 15:51 reagovat
spodek
2013 © Neqilidi