Brambory pečený, který nejsou vůbec maštěný, je vhodná příloha, když už má jeden až po krk tradičních úprav. Taky je to dieteticky přijatelné pro kohokoli, jelikož se obejdou bez omastku, soli a čehokoli. My tu ale uvedeme jedním způsobem vytuněnou variantu. Jinak ať si dělá kdo chce co chce. Hodinu to peču!
Pokud jsou bandory čerstvé, omyjeme je a pracujeme i se šlupkou. A klidně i bez aluminiové fólie.
Celý brambor zabalíme do alobalu a vložíme do trouby na rošt. Troubu nastavíme na co nejvíc a pečeme aspoň jednu hodinu, raději dvě, tří .. (hahaha).
Zatím si připravíme tunidlo: V mističce smícháme nahrubo nastrouhané či rozcupované sýry, majonézu, máslo a koření. A počkáme.
A jde se do finále: Bandory z trouby vyjmeme, zbavíme alobalu, nařízneme (ty se šlupkou do kříže), mírně rozevřeme a vložíme dvě lžičky Tunidla. Vložíme je do zapékací misky a ozdobíme snítkou rozmarýnu. V troubě 2 minuty zapečeme.
A je to.
ZpětTiskI vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!
Komentáře k receptu
Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.