Logo Přihlásit Registrovat Rozcestí
Brambory p...

Manky Dobrokuchtily Nekvindové
špička špička
 
ZpětTisk

Brambory pečený vůbec maštěný

brambory-peceny-vubec-masteny

Brambory pečený, který nejsou vůbec maštěný, je vhodná příloha, když už má jeden až po krk tradičních úprav. Taky je to dieteticky přijatelné pro kohokoli, jelikož se obejdou bez omastku, soli a čehokoli. My tu ale uvedeme jedním způsobem vytuněnou variantu. Jinak ať si dělá kdo chce co chce. Hodinu to peču!

Substance

  • brambory
     
    středně velké až velké
  • aluminiová balící fólie - alobal
     

Tunidlo

  • sýry
     
    co se najde, cca 10 dkg
  • máslo
     
    žďabeček
  • majonéza
     
    2 polévkové lžíce
  • bazalka, dobromysl (oregáno), tymián
     
    sušené či čerstvé
  • rozmarýn
     
    snítek tolik, brambor kolik


Makať

Pokud jsou bandory čerstvé, omyjeme je a pracujeme i se šlupkou. A klidně i bez aluminiové fólie.

Celý brambor zabalíme do alobalu a vložíme do trouby na rošt. Troubu nastavíme na co nejvíc a pečeme aspoň jednu hodinu, raději dvě, tří .. (hahaha).

Zatím si připravíme tunidlo: V mističce smícháme nahrubo nastrouhané či rozcupované sýry, majonézu, máslo a koření. A počkáme.

A jde se do finále: Bandory z trouby vyjmeme, zbavíme alobalu, nařízneme (ty se šlupkou do kříže), mírně rozevřeme a vložíme dvě lžičky Tunidla. Vložíme je do zapékací misky a ozdobíme snítkou rozmarýnu. V troubě 2 minuty zapečeme.

A je to.

ZpětTisk

I vy máte možnost hodotit recepty na recepty.neqindi.cz, ale nejprve se musíte zaregistrovat a přihlásit!

Komentáře k receptu

Recept ještě bohužel nemá žádné komentáře.

spodek
2013 © Neqilidi