Přejete si pochoutky zobrazit jako – náhledy seznam obrázky
Bramborový salát spoustu variant a každá rodina ho připravuje jinak. Základ je ale vždy stejný - vařené brambory. Salát podáváme nejčastěji jako přílohu k vánočnímu kapro...
Brambory pečený, který nejsou vůbec maštěný, je vhodná příloha, když už má jeden až po krk tradičních úprav. Taky je to dieteticky přijatelné pro kohokoli, jelikož se obe...
Nevím na co to je, pravděpodobně na jitrnice, jenže protože je nejím, víc se o to nezajímám. Sami nejspíš víte, jestli vám tento recept k něčemu je nebo není....
Celoznné špagety patří k zdravějším těstovinám, ale jinak je můžete připravovat stejně jako ty (ne)celozrnné. Tímto receptem se můžete inspirovat.
Cizrna, známá také jako římský hrách blal asdk fkj sdkfas dfgkjasdf asdlfka kjasdg k asldg kjasdj
Že luštěniny jsou zdravé, to ví snad každý, ale že mohou být i chutné, tomu jen tak někdo nevěří. Zkuste připravit čočkový salát. Je na vás, co tam všechno naplácáte....
Cukeťáky se připravují stejně jako bramboráky, ale výsledek je daleko lepší! Výhody naleznete ve chvilce - levnější, lehčí, zdravější a křehčí.
Dukátové buchtičky zná většina z nás ze školních jídelen. Přestože se v těchto stravovacích zařízeních nevaří příliš dobře, dukátové buchtičky jistě patří k těm pokrmům, ...
Když se vám urodí hodně dýní a nevíte co nimi, zkuste polévku. Dýňovou polévku už jsme zkoušeli připravovat několikrát, ale až s tímto receptem a hlavně s dýní Hokkaidó s...
Už vás nudí jíst neustále dokola jako přílohu vařené brambory? Pak tento recept jistě oceníte. Gratinované brambory se hodí jako příloha k jakémukoli masíčku (případně ze...
Tato chutná polévka se připravuje z houby hlívy ústřičné. Chutná trochu jako držďková polévka nebo gulášová. Hodí se k ní čerstvý chléb.
U nás doma nazýváme rizotem pokrm, pro který by byl příhodnější název rýžový nákyp naslano. Společným znakem našeho a pravého italského rizota je pravděpodobně jen rýže. ...
Jestliže rostou houby, neváhejte a udělejte pikantní směs, která se hodí nejen na topinky, ale i do špaget, k bramborákům a jiným chutným pochoutkám.
Houbové krokety aneb když houby rostou a je jich tolik, že řízky, smaženice, houbové směsi, houby na kyselo a jiné houbo-choutky nestačí. Možná to někomu i zachutná!...
Luštěniny jsou zdravé a neměly by chybět na žádném jídelníčku. Někteří mohou namítat, že luštěniny vedou k nadýmání. Tento problém se dá ale do značné míry odstranit tím,...
Hrachová polévka se řadí k našim oblíbenými polévkám. Výborně chutná, skvělé zasytí, ale pozor, pěkně se po ní prdí!
Něco jako vafle. Je to sladké, je to zdravé, pro někoho i rychlé. Zároveň tento recept může dobře posloužit jako šlehací cvičení. V Návodu se skrývá i malý chyták: utírat...
Jsou snadné, rychlé a díky různým ovocným omáčkám pokaždé jiné - oblíbíte si je, věřte.
Tradiční lívance jsou sice z kynutého těsta, varianta z kefíru ale jistě stojí za vyzkoušení. Lívance z kefíru jsou vláčné a nadýchané.
Koprovou polévku děláváme často a rádi. Je rychlá na přípravu, hodí se na Štědrý den či Velký pátek a nasytí.
Už nevíte co s květákem? Mám pro vás řešení v podobě tohoto receptu na květákové placičky, které vám jistě přijdou vhod. Jako příloha se ke květákovým plackám hodí vařené...
Lívanec je kynutý druh moučníků podobného těsta jako palačinky. Existuje nespočet receptů na přípravu této sladké pochoutky. Můžete přidat kvasnice nebo prášek do pečiva,...
Co si takhle vyrobit vlastní lák na okurky. Alespoň budete přesně vědět, v čem se okurky koupou.
Rychlé jednoduché jídlo, které dobře nasytí a skvěle zachutná.
Není nádivka jako nádivka a o této to platí obzvlášť, protože se vymyká obyčejným nádivkám. Je plná chutí, barev a člověk by zblajzl úplně celou. Tatínek ji podává výhrad...
Existuje nespočet variant jak připravit česnekovou polévku. Někdo přidává uzené, jiný vajíčko, někdo rád opečený chleba, další brambory. Ať už tak či onak, česnečka nepoc...
Palačinky (crepes, pancakes) jsou nekynuté moučníky z mouky, mléka a vajec, existuje spousta variant nasladko i naslano. Tento recept je už léty osvědčený a jinak palačin...
Patizon je zelenina příbuzná dýni či tykvi. Má většinou bílou, žlutou či světle zelenou barvu, nepravidelný tvar podobný květu slunečnice. Roste na zelené, keříkovité ros...
Patizonové řízečky jsou další možností jak zpracovat patizon. Je to snadné a chutné, takže vyzkoušejte.
Placek slaný domácí za účelem rychlého jídla. Rychlé, levné, snadno dokazatelné.
Plněné žampiony můžete zvolit jako hlavní chod či předkrm. Existuje nespočet variant čím houbičky naplnit: různými druhy sýrů, zeleninou, vajíčkem atd.
Jak z rajčat vyrobit rajčatový protlak pro recepty užívající rajčatový protlak
Rýžový nákyp je vhodný dělat v meruňkové sezóně, nicméně pokud nemáte čerstvé meruňky po ruce, vůbec to nevadí. Výborný nákyp lze připravit s kompotovaným ovocem - meruňk...
Sýrové smaženky si můžete vychutnat dome (nejen v pekárně či mlíčasu), protože je to úplně jednoduché jídlo, rychlé na přípravu a dobré k snědku.
Sýrová roláda se hodí jako předkrm, zákrm i příkrm, pro návštěvy, ke svačině a chutná snad každému. Máte-li nějaký ten kousek sýra navíc, zkuste tento recept a neprohloup...
Slané tyčinky ze sýrového těsta posypané sezamovými semínky jsou výtečnou volbou na jakýkoli druh oslav a skvěle se hodí k vínu.
Něco jako knedlík (karlovarský), který svede i táta.
Pokud máte chuť na sladké k obědu, tvarohové knedlíky jsou pro vás jasnou volbou :-) Nejlepší jsou, když je naplníte ovocem jako například jahody, meruňky, broskve, borův...
Roste vám na zahrádce spousta brokolice a květáku a už nevíte, co si si tím vším počít? Zapomeňte na obalování v trojobalu nebo v těstíčku a vyzkoušejte něco nového. Nech...
Italiano těstovino á la táto jsou vynikající zapečené těstoviny, které se staly pro naši rodinu takovým tradičním jídlem, obzvláště o prázdninách, kdy není naše maminka d...
Jelikož se jedná o další z tátových chemických experimentů, použití tradičnějších názvů, jako Zemlbába či Žemlovka, jevilo se nám méně vhodné. Ale šlo asi o toto. Pozor, ...